Låna pengar till semestern

Har du blivit tagen på sängen av det dåliga värdet och insett (något för sent) att priserna på sistaminutenresor har stigit dramatiskt?

Det har fler människor blivit, antalet mikrolån har ökat ganska radikalt de senaste 2 veckorna, många lånar pengar till semestern med så kallade semesterlån eller reselån. Ett sätt att ta en resa på avbetalning och antalet långivare som erbjuder den här typen av lån ökar tämligen snabbt. Företeelsen att låna pengar på Internet har funnits länge och att det finns ett relativt litet motstånd mot att köpa resor på detta sätt beror på att vi är vana vid att köpa saker på avbetalning.

Internetlån en förenkling av bankerna

Banker har traditionellt använts i två syften: att spara pengar och att låna pengar, med uppstickare som Freedom Finance eller BigBank har bankernas uppgift ändrats radikalt. Tillsammans med att man kan sköta sin bankaffärer på Internet har banken mer blivit tjänst som används för att betala räkningar och hålla koll på sin lön.

Bankerna kommer sannolikt att svara på detta genom att börja erbjuda bättre och enklare lånetjänster online, så att man kan ansöka om och få ett lån godkänt direkt via bankens internettjänst. Ett problem är dock att många människor känner sig obekväma med att behöva kontakta sin bank för att låna pengar, de känner att de måste förklara sig för banken och lämna ut sig på ett obehagligt sätt. Man vill ju inte tvingas berätta för alla varför man vill låna pengar och vad man behöver låna pengar till. Därför föredrar många de rent internetbasserade tjänster och det är också dem de kommer att vända sig till i framtiden. Man månar mer och mer om den personliga integriteten.

Denna artikeln skrevs i Ekonomi. Both comments and trackbacks are closed.
© 2021 Unoversum. All Rights Reserved.