Recension: Faktura24 faktureringsprogram

Nästan alla företagare använder nuförtiden ett faktureringsprogram för att få kontroll över sina fakturor, kunder och för att säkerställa snabba och effektiva betalningar. Ett sådant program heter Faktura24 och i denna artikel har vi skrivit en kort recension om det.

Att skapa ett konto går väldigt snabbt och smidigt, själva registreringen är avklarad på någon minut. Sedan lotsas man i tre enkla steg vidare och får lägga till ens företagsuppgifter, hemsideadress, ladda upp logotyp och ange sitt kontonummer som ska visas på fakturan. Allting känns fortfarande väldigt enkelt och lättförståeligt, det går inte att hamna fel. Så när det kommer till enkelhet för förstagångsanvändaren får Faktura24 högsta betyg.

Att skapa en faktura går också oerhört enkelt. En mycket bra funktion är att man faktiskt kan skapa fakturor även om man inte lagt till några kunder eller artiklar – det går att lägga till dessa direkt när man skapar fakturan, allt man behöver är att klicka på plusknappen så kommer ett popupfönster upp där man kan skriva in allt man behöver om kunden eller artikeln.

När fakturan är skapad kan man antingen skriva ut den eller skicka via e-post. Det går väldigt snabbt och smidigt både att mejla direkt från faktureringsprogrammet, och att skriva ut fakturan är också det väldigt problemfritt. Dock får Faktura24 ett litet minus för att inte ha koppling till Postens e-brev, d.v.s. man måste fortfarande posta fakturan manuellt om man behöver skicka enbart fakturan på posten. Dock skickas ju de flesta fakturorna elektroniskt nuförtiden så det är inget stort minus.

I övrigt har Faktura24 en del andra bra funktioner som stöd för offerter och återkommande fakturor. Det är inte det mest avancerade faktureringsprogrammet på marknaden, men det är så pass snyggt och lättanvänt att det passar utmärkt för nästan alla mindre företag. Testa gärna Faktura24 (gratis i 30 dagar) – det är ett klart bra faktureringsprogram!

Denna artikeln skrevs i Ekonomi. Both comments and trackbacks are closed.
© 2021 Unoversum. All Rights Reserved.