Tre tips inför högskoleprovet

För några dagar sedan var det ca 50 000 personer som skrev högskoleprovet. Många lyckades, minst lika många misslyckades av en rad olika anledningar. En av de vanligaste anledningarna till att misslyckas på högskoleprovet är faktiskt bristande förberedelser – så här följer tre smarta tips för dig som kanske inte lyckades riktigt så bra som du ville på helgens högskoleprov:

1) Gör gamla högskoleprov

Öva på gamla högskoleprov innan du skriver högskoleprovet. Det är det enskilt bästa tipset – ju mer du över desto bättre blir du. Trots allt är ju proven och frågorna av samma form och typ varje år. Och får du provvana så lär du dig tänka på rätt sätt. Nätet är fullt av gamla högskoleprov, det är bara att Googla så hittar du en rad gamla högskoleprov. Glöm dock inte att provet ändrades 2011, så gör prov som inkluderar de nya mattedelarna (kvantitativa resonemang och problemlösning) samt orddelen meningskomplettering.

2) Läs mycket

Orddelen av högskoleprovet baseras mycket på ett bra ordförråd och en bra ordförståelse. Det bästa sättet att bygga upp detta är genom att läsa mycket (och det gör du väl, eftersom du läser denna blogg?) och att läsa blandade texter, såväl skönlitteratur som facklitteratur. Läs också dagstidningar (glöm inte de stora dagstidningarnas debattsidor, där hittar du olika stilar och ämnen som breddar ditt ordförråd) och gärna någon populärvetenskaplig tidskrift också!

3) Köp en övningsbok

Du kan också köpa en övningsbok som hjälper dig för högskoleprovet. Övningsboken består av en rad övningsexempel, lösningsknep, strategier och andra smarta tips som hjälper dig att förbereda dig inför högskoleprovet på bästa sätt. Det går enkelt och snabbt att lära sig en rad smarta knep som hjälper dig – så köp en övningsbok för att försäkra dig om bästa möjliga resultat på högskoleprovet!

Denna artikeln skrevs i Utbildning. Both comments and trackbacks are closed.
© 2021 Unoversum. All Rights Reserved.